کرسیهای آزاداندیشی محکی بر افکار و اندیشهها | از رعایت خطوط قرمز تا مقابله با تبلیغات جعلی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری رویداد ملی مسابقات دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی را پیش از عید نوروز ۱۴۰۰ بهصورت واحدی و استانی برگزار کرد و تیمهای راه یافته به مرحله کشوری مشخص شدند. بر این اساس از نیمه دوم فروردین مرحله کشوری این رویداد آغاز شد و دانشجویان رقابت نفسگیری را در این مرحله انجام دادند.
نکتهای که در مرحله استانی رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی بیشتر نمود داشت، گزارهها و موضوعاتی بود که توسط دانشجویان انتخاب میشد و دغدغه دانشجویان مورد توجه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی قرار داشت.
مسئولان برگزاری رویداد استانی کرسی آزاداندیشی سعی داشتند اصول و اخلاق، فرآیندهای علمی و منطقی و طرح مسئله و مهارت فن بیان را در برگزاری این رویداد پررنگتر کنند و داوری نیز بر همان اساس صورت گرفت.
بهترین راه مقابله با تبلیغات منفی دشمن هدایت افکار در مسیر درست، برگزاری چارچوبمند کرسیهای آزاداندیشی و انعکاس گسترده آن در رسانههای ارتباط جمعی و سطح جامعه است.در نخستین رویداد رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی یکهزار و ۴۵۶ تیم شرکت کردند. هر تیم چهار نفره در قالب ۶ موضوع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی هنری، هنر و معماری و سلامت رودرروی یکدیگر قرار گرفتند.
در این رقابتها ۸۰۰ عضو داوری در مرحله استانی حضور داشتند و از تعداد یکهزار و ۴۵۶ تیم و برگزاری ۲ هزار کرسی ۲۶۳ تیم به مرحله کشوری راه یافتند.
اطلاعات تیمهای برنده و محورهای مختلف مرحله پایانی رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی را اینجا بخوانید.
خبرگزاری آنا در سلسله گفتوگوهای خود با معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی فعالیتهای دانشگاه را با تأکید بر کرسی آزاداندیشی بررسی میکند.
بیشتر بخوانید:
غنای کرسیهای آزاداندیشی با انتخاب آزاد موضوعات
از مطالعه هزاران جلد کتاب در رویداد کرسیهای آزاداندیشی تا پیشنهاد مناظره میان استادان
آتش به اختیاری دانشگاه آزادیها در کرسیهای آزاداندیشی
تبعات دوری دانشجویان از عقلانیت، منطق و مستندات در کرسیهای آزاداندیشی
در این بخش از گفتوگو بهسراغ مریم زیبایینژاد معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز رفتیم تا اقدامات و فعالیتهای این معاونت را در راستای توسعه و گسترش کرسیهای آزاداندیشی در این دانشگاه جویا شویم.
آنا: با توجه به برگزاری رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی، وضعیت دانشگاه متبوع شما در چه شرایطی بوده و استقبال دانشجویان از این کرسیها و موضوعات تعیین شده چگونه بود؟
زیبایینژاد: تعداد تیمهای شرکتکننده از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در رویداد ملی مسابقات دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی ۸۱ تیم بود که ۱۶ تیم به مرحله کشوری راه پیدا کردند و دو تیم به فینال رسیدند و در نهایت تیم فاطر ۲ در محور هنر و معماری مقام نخست کشوری و تیم نجم ۱یک در محور اجتماعی مقام سوم را کسب کردند.
آنا: چه راهکاری دارید تا کرسیهای آزاداندیشی از حالت تشریفاتی خارج شده و به گفتوگوی آزاد و جدی تبدیل شود؟
زیبایینژاد: کرسیهای آزاداندیشی بستر مناسبی است تا دانشجویان بتوانند در محیطی آزاد، افکار و اندیشههای خود را محک بزنند، برای خارج شدن کرسیهای آزاداندیشی از حالت تشریفاتی باید بعد از تشکیل شدن تیمها دانشجویان اجازه پیشنهاد موضوع داشته باشند و از بین آنها بهترین موضوع انتخاب شود.
افکار و اندیشههای دانشجویان مورد ارزیابی قرار بگیرد
دانشجویان باید آزادی عمل داشته باشند و افکار و اندیشههای آنان مورد ارزیابی قرار بگیرد. در این راستا باید نکات مثبت و منفی به دانشجویان گفته شود و حتی میتوان استادان مشاوری برای این قشر در نظر گرفت تا در مسیر درست عقلانی و منطقی قرار گرفته و نحوه مناظره و مطالعه را یاد بگیرند.
آنا: چگونه میتوان از ساختارشکنی، شالوده شکنی و بر هم زدن پایه های هویت ملی در کرسیهای آزاداندیشی جلوگیری کرد؟؟
زیبایینژاد: برای جلوگیری از ساختارشکنی، شالودهشکنی و بر هم زدن پایههای هویت ملی در کرسیهای آزاداندیشی پیشنهادی طرح میکنم و آن اینکه قبل از مناظرهها باید کلاسها و کارگاههای آموزشی برای دانشجویان برگزار شود تا نحوه مناظره و چارچوبهای آن را یاد بگیرند، دراینصورت خط قرمزها رعایت میشود.
مناظره برای خصومت یا مخالفت نیست؛ بلکه برگزاری این کرسیها برای آموزش جوانان است و باید به این سمت و سو هدایت شوند. رهبر معظم انقلاب در این باره میفرمایند که باید راه آزاداندیشی را باز گذاشت، منتها آن را مدیریت کرد تا به ساختارشکنی و شالودهشکنی و برهم زدن هویت نینجامد و این کار، مدیریت صحیح لازم دارد.
آنا: چگونه میتوان نتیجه کرسیهای آزاداندیشی را در جامعه ساری و جاری کرد؟
زیبایینژاد: میتوان با اطلاعرسانی از طریق رسانههای عمومی بهویژه رادیو تلویزیون، رادیو، روزنامه و ... نتایج را در سطح جامعه گسترش داد تا دانشجویانی که در کرسیهای آزاداندیشی مقام کسب کردند با دانشجویان سایر دانشگاهها به رقابت بپردازند و با این کار اعتماد به نفس و توانمندیهای آنان بالاتر خواهد رفت.
برگزاری کرسیهای آزاداندیشی نباید ما را مغرور کند
آنا: محور منطق و عقلانیت تا چه اندازه در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی رعایت میشود؟
رعایت محور منطق و عقلانیت در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی مهم است، کرسیهای آزاداندیشی در نخستین دوره برگزاری خوب درخشید و امتیاز خوبی را بین دانشگاههای کشور کسب کرد بهگونهای که رهبر معظم انقلاب اسلامی پیامی در راستای تأیید برگزاری این کرسیها ابلاغ کردند.مناظره برای خصومت یا مخالفت نیست، بلکه برگزاری این کرسیها برای آموزش جوانان است و باید به این سمت و سو هدایت شوند.
برگزاری نخستین دوره کرسیهای آزاداندیشی نباید ما را مغرور کند، باید نقاط ضعف را مشاهده کنیم و چشم خود را بر انتقادها نبندیم و جلساتی را با دانشجویان، معاونان فرهنگی و مسئولان سایر دانشگاهها داشته باشیم تا نقاط ضعف تبدیل به نقطه قوت شود. با این کار در مراحل بعدی شاهد شکوفایی هرچه بیشتر اندیشههای دانشجویان خواهیم بود و دانشجویان بیشتری در این کرسیها به رقابت بپردازند.
آنا: یکی از مؤلفههای اصلی کرسیهای آزاداندیشی تضارب آراست، این تضارب آرا بر فضای کرسیهای آزاداندیشی تأثیر منفی میگذارد یا مثبت؟
زیبایینژاد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که باید مخالف را تحمل کرد و وحشت کردن از وجود مخالف نشاندهنده آن است که انسان به استحکام موضع خودش، خاطر جمع نیست.
بیشتر بخوانید:
خروج کرسیهای آزاداندیشی از حالت تشریفاتی با ترویج فرهنگ نقد منصفانه
گفتوگوی آزاد جزء برنامه درسی دانشجویان قرار گیرد
احتجاج دانشجویان در کرسیهای آزاداندیشی با تأکید بر ۳ اصل
فتح قلههای علمی با افزایش غنای کرسیهای آزاداندیشی
اگر دانشجو را آموزش دهیم و پایههای فکری او را مستحکم کنیم، مطمئناً تضارب آرا موجب میشود که نقاط ضعف و قوت افکار خود را متوجه شود و خود را محک بزند و برای تصحیح آن بکوشد.
آنا: تعامل حوزه و دانشگاه در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را چگونه ارزیابی میکنید؟
زیبایینژاد: تعامل حوزه و دانشگاه از اهمیت ویژهای برخوردار است و در مستحکم کردن اندیشههای سالم، مفید و مؤثر خواهد بود، حوزه میتواند با در اختیار قراردادن اندیشمندان علوم دینی و معرفتی، این راه را هرچه بیشتر هموار و در بهتر برگزار شدن کرسیهای آزاداندیشی، نقش مهمی ایفا کند.
آنا: برای مقابله با تبلیغات منفی دشمنان با محور کرسیهای آزاداندیشی چه باید کرد؟
زیبایینژاد: دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی از همان ابتدا تاکنون تبلیغات منفی و جعلی فراوانی را علیه جمهوری اسلامی ترتیب دادهاند، بهترین راه مقابله با این تبلیغات منفی هدایت افکار در مسیر درست، برگزاری چارچوبمند کرسیهای آزاداندیشی و انعکاس گسترده آن در رسانههای ارتباط جمعی و سطح جامعه است؛ چراکه مقام معظم رهبری فرمودهاند که استقلال و آزادی در کنار هم جزء شعارهای انقلاب بوده، اما آزاداندیشی با ولنگاری متفاوت است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/